Onderwerp:Roparun

PERSBERICHT    

Datum:   11 oktober 2015

 

Zutphen wint titel Roparunnerstad 2015

 

De gemeente Zutphen heeft afgelopen vrijdagavond de titel ‘Roparunnerstad 2015’ bemachtigd.  De bijbehorende geldprijs, maar liefst 50.000 euro, kan de gemeente besteden aan goede doelen in de gemeente, passend bij de doelstellingen van de Roparun. De prijs is in de wacht gesleept dankzij de enthousiaste inzet van vele bewoners van Warnsveld, Zutphen en De Hoven.

 

De Stichting Roparun zamelt geld in voor palliatieve zorg voor mensen met kanker. Dit doen ze met een estafetteloop van Parijs en Hamburg naar Rotterdam. Tijdens het Pinksterweekend (23 – 25 mei 2015) liepen bijna 90 teams in twee dagen van Hamburg naar Rotterdam en passeerden onze stad. Bij de verkiezing ‘Roparunnerstad’ van het jaar mogen de deelnemende Roparun teams stemmen op de gemeentes die in hun ogen de leukste doorkomsten hebben georganiseerd.

 

Zutphen lichtjesstad

De deelnemers van de Roparun kregen op 1e Pinksterdag in Zutphen een geweldig warm onthaal. Vanaf de Lage Lochemseweg in Warnsveld tot aan de Weg naar Voorst in de Hoven stonden waxinelichtjes langs de weg. Een lichtslinger van zo’n 5,5 kilometer. De organisatie van de Gondelvaart Warnsveld nam hierbij het gedeelte in Warnsveld voor haar rekening. Langs de hele route door Zutphen waren bewoners betrokken bij het plaatsen van alle lichtjes. Op de Zaad- en Houtmarkt lag de rode loper uit en werden de teams op het podium ontvangen door wethouder Pennings en Withagen. Door verlichte straten in het centrum en via een verlichte brug kwamen de lopers in de Hoven uit. Een speciaal comité had daar alle bewoners opgeroepen te komen aanmoedigen en de lopers werden dan ook feestelijk in de wijk onthaald.

 

Vorig jaar

Vorig jaar nog won Zutphen de tweede prijs. De gemeente ontving een bedrag van 25.000 euro. Dit bedrag is verdeeld onder 5 verschillende goede doelen:  Hospice Zutphen, Buurtzorghuis Warnsveld, Stichting Spirit on, Vrijwillige terminale thuiszorg Noaberhulp Zutphen en Gelre Ziekenhuizen. De organisaties dienden plannen in en na toetsing door de St. Roparun konden zij het ontvangen bedrag besteden aan palliatieve zorg voor mensen met kanker.

 

Uitslag

De uitslag van de jaarlijkse verkiezing werd bekendgemaakt tijdens de Roparun Doelenavond in Rotterdam van afgelopen vrijdag. Hierbij waren wethouder Coby Pennings, Gerrit Vlogman van Hospice Zutphen en Monique Fransen van de organisatie van de doorkomt aanwezig. Wethouder Coby Pennings: “Ik ben erg trots. Deze prijs is een groot compliment voor al die inwoners die zich hebben ingezet. We zullen het geld goed besteden, want het doel van de Roparun ligt iedereen na aan het hart.”