Voor de tweede keer weet de gemeente Zutphen de titel ‘Roparunnerstad 2016’ te bemachtigen.  De bijbehorende geldprijs, maar liefst 50.000 euro, kan de gemeente besteden aan goede doelen in de gemeente, passend bij de doelstellingen van de Roparun. De prijs is in de wacht gesleept dankzij de enthousiaste inzet van vele vrijwilligers en bewoners van Warnsveld, Zutphen en De Hoven.

De Stichting Roparun zamelt geld in voor palliatieve zorg voor mensen met kanker. Dit doen ze met een estafetteloop van Parijs en Hamburg naar Rotterdam. Tijdens het Pinksterweekend liepen 88 teams in twee dagen van Hamburg naar Rotterdam en passeerden onze stad. Bij de verkiezing ‘Roparunnerstad’ van het jaar mogen de deelnemende Roparun teams stemmen op de gemeentes die in hun ogen de leukste doorkomsten hebben georganiseerd.

Zutphen lichtjesstad

De deelnemers van de Roparun kregen op 1e Pinksterdag in Zutphen een geweldig warm onthaal. Vanaf de Lage Lochemseweg in Warnsveld tot het einde van de Weg naar Voorst in de Hoven stonden waxinelichtjes langs de weg. Een lichtslinger van zo’n 5,5 kilometer. In Warnsveld zorgden vrijwilligers van de Gondelvaart voor de waxinelichtjes en ook was er een bankstellenrace georganiseerd. Op de Zaad- en Houtmarkt lag de rode loper uit en werden alle deelnemers op een podium welkom geheten door verschillende wethouders. Iedereen kon hier genieten van o.a. djembé, een clown en er was een groot tv scherm waar de binnengekomen deelnemers live te volgen waren. Door verlichte straten in het centrum en via een verlichte brug kwamen de lopers in de Hoven uit. Een speciaal comité had daar alle bewoners opgeroepen te komen aanmoedigen en de lopers werden dan ook feestelijk in de wijk onthaald met live muziek en fruit.

2015

In 2015 won Zutphen ook de eerste prijs. De gemeente ontving een bedrag van 50.000 euro. Dit bedrag is verdeeld onder zeven verschillende goede doelen:  Noaberhulp Zutphen, Buurtzorg Zutphen Zuid, Buurtzorghuis Warnsveld, Stichting Vrienden Gelre Zutphen, Hospice Zutphen, Café Doodgewoon en Gelre Zutphen, afdeling Oncologie. De organisaties dienden plannen in en na toetsing door de Stichting Roparun konden zij het ontvangen bedrag besteden aan palliatieve zorg voor mensen met kanker.

Uitslag

De uitslag van de jaarlijkse verkiezing werd bekendgemaakt tijdens de Roparun Doelenavond in Rotterdam van afgelopen vrijdag. Hierbij waren de nieuwe bestuursleden van de Stichting Doorkomst Roparun Zutphen, wethouder Coby Pennings en Monique Fransen van de organisatie van de doorkomst aanwezig. Wethouder Coby Pennings: “Ik ben erg trots op alle vrijwilligers die hieraan meegewerkt hebben en dit geeft een enorme kick voor volgend jaar”.

https://www.facebook.com/doorkomstroparunzutphen/?fref=ts