De vrijwilligers, die de doorkomst van de deelnemende teams Roparun door Warnsveld/Zutphen/De Hoven organiseert, zijn vanaf heden opgegaan in een stichting. Notaris mr. De Wilde heeft de notariële akte opgesteld en de akte is getekend.

Bestuur

Het bestuur van de nieuwe Stichting Doorkomst Roparun Zutphen bestaat uit René Slingerland (voorzitter), Jacqueline Wunderink (secretaris), Jolanda Scholten (penningmeester) en Elly Makkinga (communicatie). De stichting heeft zich tot doel gesteld om voor alle deelnemende teams van de Roparun een feestelijke doorkomst te organiseren.

Favoriete doorkomststad

Op het moment dat de deelnemers door Zutphen komen (Eerste Pinksterdag tussen 20.00 en 03.00 uur) hebben ze er al twee dagen en één nacht op zitten en gaan ze de tweede nacht in. Dit is vaak een moeilijk moment voor de lopers en fietsers. De stichting wil graag de deelnemers een hart onder de riem steken zodat ze weer opgeladen de tweede nacht in kunnen gaan.

In 2015 en 2016  is Zutphen nummer 1 geworden als meest favoriete doorkomststad op de route Hamburg / Rotterdam. De prijs bestond uit een geldbedrag van € 50.000 om te besteden aan een doel wat binnen de doelstelling van de Roparun valt. Mede dankzij de inzet alle vrijwilligers en enthousiaste toeschouwers heeft Zutphen deze prijs kunnen winnen.