De gemeente Zutphen is in de verkiezing ‘Beste doorkomstplaats Roparun’ voor de zesde keer op rij in de prijzen gevallen. Zutphen eindigde in de verkiezing op de derde plaats en krijgt een geldprijs van 12.500 euro. De Hanzestad moest Ede (winnaar) en runner-up Almelo voor zich dulden.

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer (vanuit Frankrijk én Duitsland naar Rotterdam) waarmee geld wordt ingezameld voor mensen met kanker. Zutphen won de afgelopen vier verkiezingen.

Prijzengeld later verdeeld

,,Het is even wennen dat we niet eerste zijn geworden’’, zegt Elly Makkinga van de Stichting Doorkomst Roparun Zutphen. ,,Maar het winnen van de verkiezing is niet ons hoofddoel. Het is het belangrijkste dat we zoveel mogelijk geld bij elkaar krijgen voor palliatieve zorg voor mensen met kanker.’’ De gemeente Zutphen gaat het prijzengeld later dit jaar verdelen onder goede doelen in de gemeente, passend bij de doelstellingen van de Roparun.

Voorzitter stopt

De Stichting Doorkomst Roparun Zutphen is op zoek naar nieuwe bestuursleden. Voorzitter René Slingerland is gestopt. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via Facebook of met een mailtje naar info@roparundoorkomstzutphen.nl.