Voor de derde keer op rij weet de gemeente Zutphen de titel ‘Roparunnerstad 2017’ te bemachtigen.  De bijbehorende geldprijs, € 50.000,–, mag de gemeente besteden aan goede doelen in de gemeente, passend bij de doelstellingen van de Roparun. De prijs is in de wacht gesleept dankzij de enthousiaste inzet van vele vrijwilligers en bewoners van Warnsveld, Zutphen en De Hoven.

De Stichting Roparun zamelt geld in voor palliatieve zorg voor mensen met kanker. Dit doen ze met een estafetteloop van Parijs en Hamburg naar Rotterdam. Tijdens het Pinksterweekend 2017 liepen zo’n 90 teams in twee dagen van Hamburg naar Rotterdam en passeerden onze stad. Bij de verkiezing ‘Roparunnerstad’ van het jaar mogen de deelnemende Roparun teams stemmen op de gemeentes die in hun ogen de leukste doorkomsten hebben georganiseerd.


Zutphen lichtjesstad

De deelnemers van de Roparun kregen op 1e Pinksterdag in Zutphen een geweldig warm onthaal. Vanaf de Kapperallee in Warnsveld tot het einde van de Weg naar Voorst in de Hoven stonden de welbekende waxinelichtjes langs de weg. Een lichtslinger van zo’n 7 kilometer. In Warnsveld zorgden vrijwilligers van de Gondelvaart voor de waxinelichtjes en ook was er muziek bij de Pauw. Bij de poort van Zutphen: de Drogenapstoren, werden de lopers welkom geheten door ridders en op de Zaad- en Houtmarkt lag de rode loper uit en werden alle deelnemers op een podium welkom geheten door verschillende wethouders onder begeleiding van veel muziek. Door verlichte straten in het centrum en via een verlichte brug kwamen de lopers in de Hoven uit. Een speciaal comité had daar alle bewoners opgeroepen te komen aanmoedigen en de lopers werden dan ook feestelijk in de wijk onthaald met live muziek en fruit.

 

Goede doelen in de omgeving

Het geldbedrag van vorig jaar is verdeeld onder zes verschillende goede doelen:  Stichting Vrienden van het Gelre Ziekenhuis, Buurtzorghuis Warnsveld, Hospice Zutphen, Noaberhulp Zutphen, Stichting Samen Varen en Netwerk Palliatieve Zorg. De organisaties dienden plannen in en na toetsing door de Stichting Roparun konden zij het ontvangen bedrag besteden aan palliatieve zorg voor mensen met kanker.


Uitslag

De uitslag van de jaarlijkse verkiezing van de leukste doorkomststad werd bekendgemaakt tijdens de Roparun Goede Doelenavond in Rotterdam van afgelopen vrijdag. Hierbij waren de bestuursleden van de Stichting Doorkomst Roparun Zutphen en wethouder Oege Bosch aanwezig.

 

Roparun 2018

Volgend jaar is de doorkomst van de Roparun door Warnsveld, Zutphen en De Hoven zondagavond 20 mei. Wilt u ook meehelpen? Neem dan contact op ons op: 06 36 50 51 84. U kunt ons ook volgen op Facebook: doorkomstroparunzutphen of via onze website: www.doorkomstroparunzutphen.nl