Menu

Doorkomst Roparun door Zutphen ondanks het slechte weer een groot succes!

Afgelopen zondagavond (1e Pinksterdag) was het eindelijk weer zover: de Roparunners kwamen na twee jaar corona weer door Zutphen. Helaas moest de organisatie een aantal activiteiten afblazen in verband met de slechte weersomstandigheden maar heel veel inwoners van Warnsveld, Zutphen en De Hoven lieten zich niet kennen en kwamen, vaak vergezeld met paraplu, tot na middernacht aanmoedigen!

Nederlandse editie Roparun
De Roparun is een estafette van lopers en fietsers waarmee geld wordt opgehaald voor palliatieve zorg voor mensen met kanker (www.roparun.nl). In verband met de onzekerheden rondom corona, maakten de teams zich op voor een Nederlandse editie. Zutphen ligt op de noordelijke route en daar liepen 67 Roparun teams mee. Op zaterdag 4 juni vertrokken de deelnemende teams vanaf evenementenlocatie Vliegveld Twenthe om, in estafettevorm, ruim vijfhonderd kilometer af te leggen en op maandag 6 juni te finishen op de Coolsingel in Rotterdam.

Een warm maar nat onthaal
De Stichting Doorkomst Roparun Zutphen doet er iedere keer alles aan om de lopers en fietsers een warm onthaal te geven. Op het moment dat de Roparunners door Zutphen komen (dit jaar tussen 21.00 en 02.00 uur) hebben de teams er al twee dagen en één nacht op zitten en gaan ze de tweede donkere nacht over de Veluwe in. Dit is vaak al een moeilijk moment en dit jaar nog moeilijker in verband met de slechte en natte weersomstandigheden. Maar Zutphen heeft zich van haar goede kant laten zien want de opkomst was geweldig, velen trotseerden het slechte weer en hebben de teams ergens op de route aangemoedigd!

Zutphen heeft Roparun in haar hart gesloten
Ondanks dat het een afgeslankte doorkomst was en de muzikale omlijsting, ontvangst door de burgemeester en wethouders en de welbekende potjes met waxinelichtjes achterwege moesten blijven, heeft de organisatie met vrolijke aankleding, uitdelen goody bags en ontvangst onder de Drogenapstoren door de speaker een succesvolle doorkomst neer kunnen zetten.

De Roparun leeft binnen Zutphen en uit het enthousiaste publiek, de vele vrijwilligers, sponsoren en medewerking horeca blijkt dat veel mensen dit initiatief een warm hart toedragen. Ook uit de reacties van de Roparun teams blijkt dat ze weer energie gehaald hebben uit de doorkomst en dat is ook het uiteindelijke doel van de organisatie.

www.doorkomstroparunzutphen.nl of via Facebook Doorkomst Roparun Zutphen.

Voor meer informatie over de doorkomst: https://www.doorkomstroparunzutphen.nl


0 Comment
  TOP